Convocatòries d'ajuts al lloguer

Convocatòria d’ajuts a la rehabilitació de l’habitatge

El Consorci Metropolità de l’Habitatge aprova el Programa d’Adequació d’habitatges 2021 amb el que subvencionarà parcialment les obres d’habitatges individuals i unifamiliars  que necessitin millores d’eficiència energètica, conservació, millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat als municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, en el qual s’inclou el municipi de Castelldefels.

Aquest ajut, que es podrà tramitar des de l’Oficina Local d’Habitatge de Castelldefels, te com a principal objectiu incidir en la qualitat de vida dels ciutadans i millorar de les condicions d'habitabilitat.

Algunes de les actuacions susceptibles d’obtenir subvencions són per exemple, canvi de banyera per plat de dutxa, canvi de finestres i instal·lació d’ascensor, entre d’altres. Per poder tramitar la sol·licitud, l’habitatge ha de complir els següents requisits:

 1. Haver estat construït abans de l’any 2010.
  No es requereix el requisit d’antiguitat de l’habitatge  per fer les següents actuacions: *millora energètica i de sostenibilitat (tipologia 6-a)
  *adaptació de la mobilitat de l’habitatge (tipologia 6-d)
 2. Ser de titularitat privada.
 3. Constituir el domicili habitual i permanent dels seus propietaris o arrendataris en totes les fases del procediment.
 4. Ingressos inferiors a 4 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC)
  Per l’adaptació de mobilitat a l’habitatge ingressos inferiors a 5 vegades (IRSC)

Per altra banda, també es contemplen subvencions majors per habitatges buits que, un cop finalitzades les obres, s’incorporin a la Borsa de Mediació pel Lloguer Social, gestionada per l’Oficina Local d’Habitatge.

Resten exclosos d’aquesta convocatòria els habitatges d’ús turístic.

Per sol·licitar els ajuts cal presentar la documentació a l’Oficina Local d’Habitatge de Castelldefels mitjançant Cita Prèvia trucant al telèfon 602247464

La convocatòria està oberta des de l’1 de febrer de 2021 fins al 31 de desembre de 2021.

Més informació: Programa d’Adequació d’habitatges 2021

(TANCADA) Convocatòria d’ajuts al lloguer per a majors de 65 anys

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert una línia de subvencions per al pagament del lloguer per a persones que, en aquest any natural, tinguin 65 anys o més. El termini de presentació de les sol·licituds és del 6 de març al 30 d’abril, ambdós inclosos.

Per a poder rebre la subvenció, el lloguer no pot superar els 800 € mensuals, excepte en el cas de convivència amb persones amb mobilitat reduïda reconeguda, que podrà arribar fins els 900 € al mes.

La presentació de les sol·licituds es pot fer 1) de forma telemàtica o bé, 2) de forma presencial a l’Oficina Local d’Habitatge (OLH), demanant cita prèvia al telèfon 93 664 69 90 o per correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 Sol·licitud telemàtica

Per presentar la sol·licitud de la subvenció de forma telemàtica es pot fer en aquest enllaç,

mitjançant el sistema d’identificació IdCAT MÒBIL

 • Sol·licitud presencial

L’atenció presencial a l’Oficina Local d’Habitatge, situada al Passatge Caramelles, es realitza exclusivament mitjançant cita prèvia.

Per demanar cita prèvia, pot trucar al telèfon 936646990 o enviar un correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9.30 h a 13.30 h i dimarts de 16 h a 18:00 h.

La documentació que cal aportar per tramitar la sol·licitud, tant de forma presencial com telemàtica, és la següent:

 • Sol·licitud degudament complimentada i signada: SOL·LICITUD
 • Document d’identificació vigent: DNI/NIF/NIE.
 • Justificant dels ingressos de la persona sol·licitant i de cadascun dels membres de la unitat de convivència en edat laboral. Segons el cas, cal acreditar-los de la manera següent:

Declaració de l’IRPF de l’exercici 2019, de tots els membres de la unitat de convivència amb obligació de presentar-la.

- En el cas de no estar obligat a presentar-la, han d’aportar Certificat d’imputacions emès per l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) o el corresponent certificat de les pensions o ajuts exempts de tributació, de l’exercici 2019.

 • Original i fotocòpia del llibre de família, si escau.
 • Original i fotocòpia del contracte de lloguer, a nom de la persona sol·licitant.
 • Original i fotocòpia de tots els rebuts de lloguer pagats corresponents a l’any 2021, fins a la data de presentació de la sol·licitud, on ha de constar el nom de l’arrendador, de l’arrendatari, el concepte i l’import.
 • Full de sol·licitud de transferència bancaria normalitzat (RE-704), a nom de la persona sol·licitant, del compte bancaria on s’ha d’ingressar la subvenció.

 Per a més informació, contacti amb l’Oficina Local d’Habitatge, al telèfon: 93.664.69.90 i per correu electrònic a:  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari d’atenció al públic:
Matí: de dilluns a divendres de 9.30 h a 13.30 h
Tarda: dimarts de 16 h a 18:00 h  

Passatge de les Caramelles, 2 08860 Castelldefels | Tel. 93 664 69 90 Fax 93 664 69 92 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal