Servei Barri Net: sancions per no dipositar els mobles i restes vegetals el dia que toca

abocament-incontrolat-sancionat.pngL'Ajuntament de Castelldefels, amb l'objectiu de millorar la gestió dels residus i fer que la seva recollida sigui més efectiva i la ciutat estigui més neta, continua implementant millores per la recollida de mobles, trastos vells i restes vegetals mitjançant el servei Barri Net.

Amb la nova distribució de zones de recollida (que es va fer efectiva l'1 de març de 2021), els veïns i veïnes han de dipositar les restes de jardineria, poda i mobles vells el dia assignat a la porta de casa.
Per tal de no col·lapsar el servei i poder realitzar les recollides a tots els veïns i veïnes de la zona assignada, es demana que es respectin les limitacions d'ús: un màxim de 3 peces (mobles/trastos vells) i/o 4 metres cúbics de restes de jardineria.

D'altra banda, és important que els residus es col·loquin a la porta del domicili, no al costat dels contenidors, ja que produeix problemes en el procés de buidatge dels contenidors i impedeixen la correcta circulació de vianants i/o vehicles.

Evolució del Servei Barri Net
Una de les millores del servei ha estat la nova distribució de dies de recollida. Els serveis municipals recullen les restes vegetals i mobles vells el dia que toca, amb l'objectiu de mantenir la ciutat més neta. Segons dades de les empreses municipals de neteja i jardineria, SAC i Jarfels respectivament, durant el 2021 s'han recollit 1.567,68 tones de mobles i trastos vells. En el cas de les restes de jardineria, s'han recollit 2.306 tones, entre tots els barris del municipi. No obstant això, encara hi ha molts veïns i veïnes no compleixen amb les condicions d'abocament del servei Barri Net.

Abocaments incontrolats
En el seguiment diari del servei, els agents cívics informen els veïns/es que no estan complint amb l'ordenança de viva veu o col·locant els adhesius, informant de l'abocament incorrecte. En les darreres setmanes, s'han col·locat 956 adhesius entre mobles i restes vegetals que s'han dipositat incorrectament. Aquestes incidències han estat traslladades a la Policia Local per a la tramitació de les sancions corresponents. El 85% dels incompliments són de mobles i trastos vells, principalment perquè no es dipositen el dia que toca i s'ha excedit el nombre de peces, és a dir, han abocat més de 3 peces a via pública. Recordem que si no es pot dipositar el dia que toca o excedeix en el volum de 4 metres cúbics, es poden dipositar els residus, tant restes vegetals com mobles vells, a la Deixalleria municipal. Es recorda que els veïns i veïnes que ho desitgin, poden recollir l'imant del dia que toca a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

sancio barri net

 

Passatge de les Caramelles, 2 08860 Castelldefels | Tel. 93 664 69 90 Fax 93 664 69 92 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal